Európai Uniós projekt

Projekt szerződésszáma: 2019-2.1.2-NEMZ-2020-00010

Projekt címe: T4ME2 - Toilet nekem is, a (félig) nyilvános környezetben való aktív életmód támogatása megfelelő WC-kkel

A "Toilet For Me Too" projekt (T4Me2) célja egy olyan nyilvános és félig nyilvános helyiségekben használható flexibilis WC kialakítása, amelyet az idősebb és fogyatékkal élő emberek önállóan használhatnak, amikor szükséges. A kialakításnak és tervezésnek köszönhetően ez a WC megközelíthető, tiszta, biztonságos és könnyen használható.


A projektben egy olyan WC-rendszeren dolgozunk, amely ICT-alapú, adaptív fizikai felépítéssel és vezérléssel, valamint integrált biztonsági funkciókkal rendelkezik. Kialakításának köszönhetően lehetővé teszi a mozgáskorlátozottaknak, akiknek jelenleg
emberi segítségre van szükségük, hogy önállóan és biztonságosan használhják. Ez a következő lépés a nyilvános területen elhelyezkedő akadálymentes WC-k felé, amely segíti a fogyatékkal élők és az idősek önállóságát.


Fő célok

Felhívni a figyelmet az idősek, fogyatékkal élők és más speciális igényű emberek számára önállóan és biztonságosan hozzáférhető WC-k hiányára a nyilvános és közös terekben (szállodák, múzeumok, bevásárlóközpontok, könyvtárak stb.)


Hozzáférhető és könnyen használható WC-rendszer kifejlesztése olyan modern funkciókkal, mint az felállás támogatás, az állítható magasság, a beépített zuhanyfunkció és számos fontos fejlesztés és szolgáltatás, mint például a hangvezérlés, a felhasználói preferenciák automatikus felismerése és az azokhoz való alkalmazkodás a helyiségbe történő belépéskor, potenciálisan veszélyes helyzetek felismerése (pl. elesés) és további funkciók (pl. interfészek, útmutatás nyújtása a felhasználók számára). A WC-nek tisztának, frissnek és megbízhatónak kell lennie.


Megközelítés

A "Toilet For Me Too" projekt vizsgálja és kutatja a használati és technikai követelményeket, annak érdekében, hogy kielégítse a mozgáskorlátozottsággal élők, és az idősek valamint gondozóik igényeit. A projekt ezt interjúk, bemutatók, tesztek és workshopok, valamint beszélgetések folytatja olyan potenciális szolgáltatókkal, mint például szállodák, éttermek, közösségi központok és bevásárlóközpontok.
A "Toilet4me2" az alábbia projektek eredményein alapul:

– AAL iToilet projekt, amely során kifejlesztettük és teszteltük az ICT-val továbbfejlesztett motoros billentést és felállást-támogató WC-ket, hogy képesek legyenek alkalmazkodni az otthoni WC-t használó idős emberek egyéni igényeihez és preferenciáihoz,

– az AAL Toilet4Me projekt, amely rámutatott a tovább fejlesztett és támogató WC-k szükségességére a félig-nyilvános terekben.


A "Toilet For Me Too" fő gondolata egyszerű, ugyanakkor kihívást is jelent. Az iToilet projekt már bemutatta a személyek támogatásának előnyeit az otthoni WC-használat során. A Toilet For Me Too célja egy teljesen új irány feltárása, az hogy ilyen típusú biztonságos és támogató WC-k rendelkezésre állnak-e a saját otthonunkon kívül is, hogy minél több ember számára elérhetővé tegye az önálló "kijárást" anélkül, hogy mások segítségére lenne szükségük.

Elérhetőségek

Projekt koordinátor:

TU Wien, Institute 193, HCI Group (Austria)
Contact: Inst.193-05/HCI TU Wien
Email: info@toilet4me-project.eu

Link: https://toiletforme.com/de/home-de/

Magyarországi partner:

Santis Kft. Debrecen
Rist Atilla

atillarist@yahoo.de


SANTIS KFT:
Minden jog fenntartva 2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!